Skip to main content

Använd lokal mejlserver - Knowledgebase / Webb / Systeminställningar - WinLas Hjälpcenter

Använd lokal mejlserver

Authors list

I vissa fall önskas egen mejlserver användas, en lokal. Anledningarna kan exempelvis vara om man vill ändra att epost skickas till användarna med organisationens mejladress, eller om man helt enkelt säkerställa att kommunikation kommer från egna lokala servrar. Nedan går artikeln igenom hur du som systemförvaltare ställer in epost med lokal mejlserver.

Ställ in rätt uppgifter

Aktivera lokal mejlserver

Navigera till Administration -> Systeminställningar -> E-post. För att aktivera e-post med lokal mejlserver, bocka i egenskapen. WinLas kommer nu använda uppgifterna nedan för att skicka mejl.

Ställ in uppgifter för SMTP

Förenklat är SMTP som en brevbärare som hämtar våra brev och levererar dem till mottagarens brevlåda. Det är därför viktigt att dessa uppgifter anges om lokal mejlserver används. Ange uppgifter för SMTP i de fält som är markerade i bilden nedan. Uppgifterna hämtas generellt från epostklient. SMTP-uppgifterna kan IT-ansvariga assistera med då det är uppgifter som inte hittas i WinLas.

Note


Fälten som ej är markerade (Förvald e-postadress, Frånadress e-post (Kurs) och Frånadress e-post) kan bortses i detta fall då de har andra användningsområden.

Testa e-postserver

Med egenskapen ibockad och SMTP-uppgifterna angivna kan kontroll göras genom att klicka på Testa e-postserver längst ned.

Fick du svar på din fråga?