Avregistrera person - Knowledgebase / Grund/klient / Stöd för systemförvaltare / Hantera användare - WinLas Hjälpcenter

Avregistrera person

Authors list

Det kan finnas olika anledningar till att en person avregistreras från WinLas. Personen kan ha uppnått pensionsålder och efter det inte varit aktiv i sysselsättning på ett antal år. Det kan också vara så att personen är avliden eller har blivit fel registrerad.

Hur avregistrera jag en person?

Gå till Arkiv- System- Avregistrera personer

Fyll i personnummer, och tryck Enter

Personen hamnar nu i beställningslistan

Markera personen i beställningslistan

Tryck på Ta bort valda

Warning

Om en avregistrerad person kommer tillbaka i sysselsättning visas denne aldrig igen i WinLas. För att hämta in den avregistrerade personen och dess anställningar igen, kontakta WinLas support.

Söka fram pensionärer

Det går även att söka fram alla som uppnått pensionsålder.

Tryck på knappen Hämta pensionärer.

En lista skapas med alla arbetstagare som finns i WinLas som har uppnått pensionsålder eller fått avgångsorsak pension.

Avregistrera pensionärer.jpg

Dock kan det vara så att vissa av dessa pensionärer fortfarande är aktiva i organisationen och kanske därför inte ska avregistreras. Titta därför igenom listan och blå markera endast dem som ska avregistreras.