Glömt lösenord - Knowledgebase / Webb / Personsidan - WinLas Hjälpcenter

Glömt lösenord

Authors list
Warning

17 oktober nollställdes samtliga lösenord i WinLas varför användare behöver bestämma nya lösenord. Detta påverkar enbart de som loggar in manuellt, och därmed inte de som nyttjar autoinloggning via SSO.

Note

Den här artikeln finns för dig som loggar in manuellt i WinLas med användarnamn och lösenord. Detta innebär att om SSO (Single Sign On) används behöver lösenord ej hanteras och du kan bortse från denna artikel. Läs mer om SSO här: Tilldela roller med behörigheter via mappning (SSO).

Har du glömt ditt lösenord och behöver hjälp med att logga in på ditt konto igen? Oroa dig inte, det händer oss alla! Om du har glömt ditt lösenord, följ stegen nedan för att skapa ett nytt.

1. Ta dig till inloggningssidan och klicka på glömt lösenord

2. Fyll i din epostadress och klicka på Skicka lösenord

Oftast är det din “arbetsmail” som finns registrerat i WinLas.

3. Kika i din inkorg efter mail från WinLas (det ser ut ungefär som nedan)

4. Skriv in ett nytt lösenord

En bild som visar text, skärmbild, nummer, Teckensnitt

Automatiskt genererad beskrivning

Note

Välj ett starkt lösenord med minst en versal, en gemen och en siffra och specialtecken. Avstå från att använda lösenord som är lätta att gissa, till exempel din födelsedag eller namnet på ditt husdjur.

5. Ange dina nya uppgifter för att logga in

Det fungerar ändå inte!

WinLas hittar inte min mejladress

Lyckas inte WinLas hitta mailadress kan din systemförvaltare eller administratör lägga till epostadress under Personsidan -> Administrera användare.

En bild som visar text, skärmbild, programvara, Webbsida

Automatiskt genererad beskrivning

Jag får inget mail

Kontrollera gärna skräpinkorgen. Om det saknas mail där kan du kontakta din systemförvaltare eller administratör som kan kontrollera vilken epost du har registrerat i WinLas.