Användarsidan - Knowledgebase / Webb / För systemförvaltaren - WinLas Hjälpcenter

Användarsidan

Authors list

I samband med att användare loggar in i Webb kommer användarkonton skapas upp i samband med inloggning. Användarkontot hittas därefter enklast via sidomenyn på personsidan.

Behörighetsroller och enheter

På användarens kontosida kan man ta del av kontouppgifter och kopplade roller och enheter. Generellt tilldelas roller via mappning och enheter via tankning, men de kan även läggas till manuellt.

Lägg till roll manuellt på användare

Vissa roller kan vara svår att mappa från annat behörighetssystem, exempelvis om man har en användare som är extern eller inte hittas i aktuella mappade grupper. Det kan då vara smidigt att lägga till roller manuellt på användarens användarkonto. För att lägga till roll manuellt kan systemförvaltaren navigera sig till användarens konto för att därefter lägga till roll via menyalternativet. Viktigt är att låsa rollen, då systemet annars vill “städa” undan den i samband med inloggningen. Kom bara ihåg att alla roller som läggs till manuellt och låses, även behöver därefter underhållas manuellt.