Okopplade befattningar - Knowledgebase / Grund/klient / Stöd för systemförvaltare / Tanka WinLas - WinLas Hjälpcenter

Okopplade befattningar

Authors list

Att få stopp i Tanka steg 2 i WinLas är inte helt ovanligt. Stopp i tankningen kan bero på att det kommit in en ny befattnings titel eller ett nytt arbetsställe. För att kunna slutföra tankningen måste stoppet åtgärdas.

Okopplad befattning, vad gör jag nu?

Om det finns okopplade befattningar i Tanka steg 2 kommer varningen Det finns okopplade rader visas.

Tryck på OK för att komma in i befattningslistan.

De/den nya befattningen som kommit in via takningen saknar koppling i kolumn WinLas.

För att koppla befattningen till en befattningsgrupp, ställ markören i kolumn WinLas. Håll ner Shift och högerklicka med musen på lämplig befattningsgrupp i den högra tabellen.

2023-12-13_13-32-44 1.jpg

När alla nya befattningar är kopplade tryck på Spara.

2023-12-13_13-37-12 2.jpg

Därefter kan tabellen stängas ner. Tryck sedan på Tanka för att fortsätta tankningen av steg 2.

Befattningar som inte är aktuella, vad gör vi med dem?

I Tanka steg 2 får aldrig en befattning tas bort eller raderas. Tas en befattning bort här kommer det bli fel i tankningen då befattning någon gång har använts. Däremot går det bra att historikmärka befattningar som inte längre är aktuella.

För att historikmärka en befattning håller du nere Shift och klickar på den befattning som utgått i tabellen för befattningar. Befattningen hamnar nu inom parentes, vilket visar att befattningen inte längre används.

För att kunna spara tabellen efter ändringen, ställ markören på valfri rad och tryck ett mellanslag för att aktivera sparaknappen.